Sběru dat ČTÚ pro srovnávací nástroj

Český telekomunikační úřad sděluje, že dnem 18. ledna 2021 zahajuje sběr dat pro účely provozování srovnávacího nástroje cen a kvality, vytvářeného za účelem implementace ustanovení § 66a zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích. Cílem tohoto nástroje je přispět k větší transparentnosti a porovnatelnosti služeb elektronických komunikací pro spotřebitele a napomoci jim k výběru nejvhodnější služby. (Zdroj: web ČTÚ,18.1.2021)

Více informací naleznete na stránkách ČTÚ


Tématu se rovněž věnuje článek "ČTÚ začal sbírat data pro cenový srovnávač nabídek operátorů, služba odstartuje v únoru" na portále lupa.cz. Podle něj operátoři musí srovnávači údaje o svých nabídkách poskytovat povinně. Sběr dat o mobilních službách chce mít ČTÚ uzavřený do konce ledna a do konce března o sběr všech ostatních službách. Srovnávač má uživatelům nabídnout srovnání mobilních nabídek, mobilního internetu, volání v pevném místě, internetového připojení v pevném místě a televizních služeb. (Zdroj: Lupa.cz,18.1.2021)

Portál lupa.cz k tomuto tématu již dříve publikoval článek "Srovnávač cen operátorů odstartuje v únoru pro mobilní a v dubnu pro pevné linky, slibuje ČTÚ".

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: