Výzkum využívání internetu v domácnostech

Nároky domácností na kvalitu internetového připojení se neustále zvyšují. Polovina lidí je ochotna si za vyšší rychlosti připlatit v průměru až 275 korun měsíčně navíc. Souvisí to i s dopadem pandemie koronaviru, protože 77 % respondentů nyní využívá připojení pro práci z domova a 56 % z dotázaných domácností pro online výuku. Téměř třetině lidí se právě kvůli těmto zvýšeným nárokům na přenos dat zhoršila kvalita připojení.

Vyplývá to z pravidelného průzkumu, který sleduje, jak obyvatelé České republiky doma využívají internet a jak jsou s připojením své domácnosti k internetu spokojeni. Průzkum uskutečnila poradenská skupina Grant Thornton ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu na přelomu listopadu a prosince roku 2020.

Průzkumu se zúčastnilo téměř 6 tisíc domácností. Na šíření a propagaci se významně podílelo Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s jednotlivými kraji.

Více informací a závěry průzkumu naleznete na stránkách Grant Thorton na tomto odkazu. Výsledky jsou prezentovány v přehledné prezentaci, kterou si ze stránek Grant Thorton můžete stáhnout ve formátu PDF - odkaz zde.  
Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: