Webinář - Vysokorychlostní internet dostupný pro města a obce

Kvalitní internet do měst a obcí. Webinář nabídl praktické informace a kontakty, další se uskuteční 22. dubna

Jak zajistit občanům a firmám kvalitní internet. Jaká jsou úskalí výstaveb elektronických komunikací, které právní normy se jich týkají, návody na řešení majetkoprávních vztahů a služebností, prezentace Jednotného informačního místa aj. Celou řadu praktických témat souvisejících se sítěmi elektronických komunikací otevřel webinář, který v rámci projektu Broadband Competence Office ČR (BCO)  zejména pro starosty a další představitele samospráv a pracovníky IT oddělení uspořádalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR (MPO), Český telekomunikační úřad (CTÚ), Sdružení místních samospráv ČR (SMS ČR) a Svaz měst a obcí ČR (SMO ČR).

Více ZDE v tiskové zprávě na stránkách MPO.

Na webináři, který sledovalo prostřednictvím počítačů cca 200 lidí, a který lze zhlédnout na https://youtu.be/KurFfQbl1CE, ČTÚ prezentoval zavádění elektronických sítí s důrazem na specifika pro města a obce a Jednotné informační místo. Tato a další témata se budou podrobně probírat i na dalším webináři, který se uskuteční 22. dubna. Účast na akci je možná po registraci prostřednictvím webových stránek https://www.ctu.cz/

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: