Národní plán rozvoje sítí VHCN

Dne 1. března 2021 vláda na svém zasedání schválila Národní plán rozvoje sítí s velmi vysokou kapacitou. Ve svém usnesení vláda uložila místopředsedovi vlády, ministru průmyslu a obchodu a ministru dopravy předkládat vládě vždy do 30. června každého kalendářního roku zprávu o aktivitách směřujících k naplnění schválené Národního plánu (první zpráva bude předložena do 30. června 2022).

Cílem Národního plánu je:

  • indikovat nezbytné předpoklady za účelem usnadnění investování do sítí s velmi vysokou kapacitou,
  • definovat strategický postup České republiky při výstavbě těchto sítí a současně směřovat podporu z veřejných zdrojů při minimalizaci zásahů do hospodářské soutěže.

Více na stránkách MPO: Národní plán rozvoje sítí s velmi vysokou kapacitou, kde je Národní plán k dispozici ke stažení jakou soubor PDF.

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: