Vztah zákonů upravujících pravidla zavádění vysokorychlostních sítí

Metodické doporučení Ministerstva pro místní rozvoj a Ministerstva průmyslu a obchodu, které bylo vypracována rovněž ve spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem a Platformou odborné veřejnosti sdružující profesní sdružení a zastřešující operátory sítí elektronických komunikací vysvětluje vzájemný vztah mezi zákonem č.127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, zákonem č.194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostních sítí elektronických komunikací, zákonem č.183/2006 Sb., stavební zákon, a zákonem č.416/2009 Sb., o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury a infrastruktury elektronických komunikací.

Metodická pracovní pomůcka je určena jak stavebníkům liniových staveb infrastruktury elektronických komunikací, tak stavebním úřadům, a proto Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo pro místní rozvoj doporučují účastníkům stavebních řízení řídit se schváleným dokumentem (viz příloha k této zprávě).

Dokument spolu s dalšími informacemi je k dispozici zde na stránkách MPO (viz příloha ke zprávě) a je uložený rovněž   na portále BCO ve formátu .pdf .
Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: